Om Hypnose - Hypnose-Gruppen - Hypnose Mindfulness Uddannelse Terapi Coaching NLP

Gå til indhold

Om Hypnose

Informationer om Hypnose og NLP & ofte stillede spørgsmål.


Jeg er tit blevet spurgt om man skal tro på hypnose for at det virker.

Nej, du behøver på ingen måde tro på at hypnose virker, men du skal have lyst til at ændre eller forandre det, du finder problematisk og besværligt.
(Jeg troede på ingen måde at hypnose kunne fjerne min høfeber, eftersom læger og specialister forgæves havde prøvet at behandle mig i mere end 20 år. Efter behandling med hypnose, måtte jeg bare erkende at det virkede! Og jeg er stadig fri for irritationerne den dag i dag, mere end 10 år efter behandlingen!)

Fysisk berøring af klienten før, under eller efter hypnose (trance) er der overhovedet INGEN grund til!
Al hypnose kan udføres uden fysisk berøring af klienten.
I min model af verden er det kun noget amatører gør!


Sådan vil du opleve første session:
Du vil opleve, at jeg stiller dig nogle spørgsmål til dine problematikker, hvorefter jeg fortæller og tegner på min whiteboardtavle, hvordan jeg arbejder med hypnose og hvordan jeg vil behandle dig. Det hele foregår i et let forståeligt sprog.
Så kommer du til at ligge behageligt på min briks, hvorefter jeg bringer dig i trance og begynder at programmere eller omprogrammere dine tanker og følelser, så forandringerne i dine problematikker begynder at ske.
Herefter bringer jeg dig fra trancetilstanden til din nye normaltilstand og behandlingen afsluttes med en samtale.

Den (de) efterfølgende sessioner:
(hvis der skal flere sessioner til for at få løst dine problematikker).
Du vil opleve, at jeg stiller dig nogle spørgsmål om, hvad du har oplevet siden du var til den første behandling, (hvis flere behandlinger, siden din seneste behandling). Herefter fortæller jeg og tegner, hvad vi skal arbejde med i denne session.
Igen kommer du til at ligge behageligt på min briks, hvorefter jeg bringer dig i trance og begynder at programmere eller omprogrammere dine tanker og følelser, så forandringerne i dine problematikker fortsætter med at ske.
Herefter bringer jeg dig fra trancetilstanden til din nye normaltilstand og behandlingen afsluttes med en samtale.

Jeg har anmodet en af mine klienter om at beskrive, hvordan hun oplevede den første og de efterfølgende sessioner, så du også kan læse om, hvordan en klient har oplevet det:
"Allerede da jeg ringede og talte med Thorleif, fik jeg håbet tilbage om, at jeg kunne blive helbredt. Jeg havde haft Psoriasis i hovedbunden i mange år og af lægerne fået at vide, at det var kronisk. Jeg havde prøvet alt fra diverse cremer på recept, buggi stråler, forskellige shampoo, osv. osv. Og intet hjalp, det kom hele tiden tilbage og huden blev tyndere og tyndere.
Thorleif gav sig god tid, da jeg kom til min første behandling. Han tegnede på whiteboardtavlen og forklarede meget uddybende, så jeg fik en tydelig forståelse for, hvorfor min Psoriasis var, som den var. Stille og roligt fik han mig til at slappe af og jeg var parat til at komme i trance. Jeg lagde mig på briksen, lukkede øjnene og Thorleif fik mig hurtigt til at slappe endnu mere af, så jeg kun hørte Thorleif's rolige stemme guide mig. Det var meget behageligt og jeg var hele tiden ved bevidsthed.
Efter behandlingen følte jeg mig både rolig, lettet og glad. Det var en dejlig oplevelse. Efter flere behandlinger begyndte min Psoriasis at forsvinde og i dag er den helt væk."

Hvordan er det at være i trance (under hypnose)?

Du har allerede i dag været i trance flere gange. Lige før du er helt vågen om morgenen og lige før du sover om aftenen, er du i en trance der svarer til en Hypnosetrance. Det betyder også, at alle kan komme i trance! Du har måske oplevet en morgen, hvor du kan høre andre gå rundt eller fuglene synger, men du har slet ikke lyst til at vågne fordi du er så dejlig afslappet – det er en behagelig trance.
Mange har prøvet at meditere, som også er en trancetilstand.

Hvad sker der mens du er i trance (under hypnose)?

Jeg kan ved bevidst brug af min stemme bringe dig i denne søvnlignede tilstand (trancetilstand). Når du er i trance, taler jeg direkte til dit ubevidste sind på en sådan måde, at dine indre ressourcer aktiveres og kan skabe de positive forandringer du ønsker.
Alt, hvad du skal gøre, er at sidde eller ligge afslappet og lytte til mine ord og instruktioner.
Til sidst bruger jeg min stemme til at få dig ud af trancen igen.

Hvad sker der efter trancen?
Du vil føle dig afslappet og bedre tilpas.
Det du har ønsket at få lavet om på, begynder nu at virke på den måde du ønsker det.

Hvis du er under 18 år?
Skal du have en at dine forældre med første gang. Din mor eller far skal skrive under på, at du må modtage behandling af mig.

Er man helt ”væk”, når man er i hypnose?
Nogle mennesker tror, at man i hypnose er totalt sovende - eller populært sagt ”helt væk”. Hvis man var det, kunne scenehypnotisører ikke få folk til at lave mærkelige ting på scenen. Det almindelige er, at en del af din bevidsthed er til stede, og at du kan høre det, der siges. Det er ganske almindeligt, at man bagefter glemmer det, der blev talt om under trancen.
Når du arbejder med hypnose over flere gange, kommer du som regel dybere og dybere for hver gang.

Kan man risikere ikke at vågne op igen af en hypnose?
Nej! Hypnose er den mest veldokumenterede psykologiske metode fremsat i bøger og tidsskrifter igennem flere hundrede år. Det værste der kan ske er, at man falder i søvn og får sig en dejlig lur på et par timer.
Som Hypnoseterapeut har jeg tvært imod jævnligt oplevet personer, der har været i en så fantastisk behagelig og dejlig tilstand, at de gerne ville blive i denne tilstand en tid efter, at det terapeutiske arbejde var gjort. Det kan være så behageligt, at det ind imellem har taget op til 20 minutter før personen har haft lyst til at vende tilbage.

Kan alle hypnotiseres/gå i trance?
Ja, hvis de vil! De fleste er rigtigt gode til at gå i trance, men nogle har brug for at prøve det nogle gange, før de kommer rigtigt dybt i trance. Samspillet mellem klient og Hypnoseterapeut er også vigtigt i denne sammenhæng. Det går nemmest, når man føler sig afslappet og har tillid til hypnoseterapeuten.

Kan man hypnotisere nogen, der ikke vil?
Nej! Kun personer, der selv ønsker at komme i en trancetilstand kan påvirkes. Det samme gælder de mennesker, der optræder på scenen under et scenehypnoseshow. Man kan faktisk sige, at al hypnose er selvhypnose, da man selv vælger, hvor meget man vil lade sig påvirke.

Hvis man går i Hypnoseterapi, hvor mange terapisessioner skal man have?
Det er svært at sige noget generelt om det. Nogle problematikker kan man hurtigt forandre, mens andre, som man måske har gået med det meste af sit liv, kan tage længere tid. Og man kan aldrig vide, hvor dybt en forandring vil gå.

Sådan vil du opleve behandling:
Du vil opleve, at Hypnose og NLP terapi er en blid og meget effektiv behandlingsform.
Det eneste du skal gøre, er at lytte til min stemme, som gør at du kommer i en let trance.
Du har den fulde kontrol hele tiden!

Jeg arbejder efter følgende etiske regler:

Hvis du vidste hvilke muligheder du har...

Tilbage til indhold